Fler vägar till att bli lärare

Behöver du Fler vägar in i läraryrket? Saknar du behörighet till Vidareutbildning av lärare, VAL, eller Kompletterande pedagogisk utbildning, KPU, kan insatsen Fler vägar in i läraryrket vara en annan väg.

Fler vägar in är inte ett lärarprogram utan ett projekt som innehåller flera alternativ för dig som redan jobbar inom förskola eller skola, men även för dig som saknar tidigare lärarerfarenhet. Projektet är en ny insats under utveckling, som kommer att innehålla flera olika delar. Till exempel kommer Fler vägar in utveckla kortare kurser med flexibelt upplägg och möjligheter att validera reell kompetens som sen kan tillgodoräknas i en förskollärar- eller lärarexamen.

Utbudet av kortare kurser uppdateras löpande efter att de tas fram, och vissa går att söka redan nu. Här kan du se kursutbudet.

Vad är Fler vägar in?

Regeringen har gett sju lärosäten i uppdrag att arbeta med insatser som ska leda till fler utbildningsvägar till förskollärar- eller lärarexamen. Umeå universitet leder arbetet som genomförs tillsammans med Göteborgs universitet, Högskolan Dalarna, Karlstads universitet, Linköpings universitet, Malmö universitet och Stockholms universitet.

Vill du veta mer om Fler vägar in? Kontakta det lärosäte du är intresserad av att studera vid, eller använd kontaktformuläret.

Jag vill veta mer

Om du har frågor angående Fler vägar in, VAL eller andra lärarutbildningar, kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret.

2 + 6 = ?