Fler vägar in i läraryrket

Fler vägar in är inte ett lärarprogram utan ett projekt som ska skapa fler alternativ för dig som vill bli förskollärare eller lärare, vare sig du har tidigare lärarerfarenhet eller inte. Inom projektet utvecklas bland annat kortare kurser med flexibla upplägg som sen ska kunna tillgodoräknas i ett förskollärar- eller lärarprogram. Utbudet av kortare kurser uppdateras löpande och du ansöker till dem via antagning.se precis som vilka andra fristående kurser som helst. Här kan du se kursutbudet.

Jag vill veta mer

Om du har frågor kring Fler vägar in kan svaret finnas här. Vanliga frågor och svar om VAL hittar du här. Om du har ytterligare frågor som rör Fler vägar in eller VAL, fyll i kontaktformuläret nedan.

Om du har frågor kring andra vägar till en lärar- eller förskollärarexamen, kontakta studievägledningen vid det lärosäte där du kan tänka dig att studera för mer information.

På grund av hög arbetsbelastning och stundande semesterperioder kommer svarstiden under perioden juni-augusti vara längre än vanligt. Vi gör vårt bästa för att du ska få svar så fort som möjligt, men det kan i vissa fall dröja några veckor. Om du har en fråga som inte kan vänta så länge – vänd dig direkt till det lärosäte du behöver få tag på genom deras webbplats, växeltelefon eller liknande.

3 + 1 = ?