Arbetsintegrerad lärarutbildning

Vill du studera en programutbildning och kombinera studier med arbete som lärare? Då kan en arbetsintegrerad lärarutbildning vara något för dig. Arbetsintegrerade programutbildningar finns på en rad lärosäten/orter runt om i landet och innebär att man varvar jobb med studier under särskilda anställningsformer som ofta bygger på att lärosätet har avtal med kommuner. Du anställs som lärare i skolan samtidigt som du antas till utbildningen. Vanligtvis innebär det 50 procent arbete och 75 procent studier men andra varianter förekommer.

Om du redan är verksam som lärare och har påbörjat studier som kan ingå i en lärarexamen kan VAL, vidareutbildning av lärare, vara ett bättre alternativ.

Följande lärosäten anordnar arbetsintegrerad lärarutbildning. Observera att olika lärosäten kan ha olika ansökningsperioder, examensinriktningar, studieupplägg och villkor i övrigt. Klicka på länkarna för att komma till lärosätenas programsidor där du kan läsa mer.

Fler lärosäten utvecklar just nu arbetsintegrerade lärarprogram. Håll utkik på Antagning.se för att se utbudet inför kommande terminer.